Användarvillkor


Vad är GDPR

GDPR, General Data Protection Regulation, är EU:s utökade personuppgiftsskydd för konsumenter och gäller både fysiska och elektroniska köp.

Vad betyder GDPR

Kortfattat kan GDPR, för dig som konsument, sammanfattas i några punkter;

  1. Företag som har någon form av personuppgiftsregister skall ha rutiner för att rapportera vilka uppgifter som samlas in och hur de används.
  2. Konsumenter har rätt att få reda på vilken information som finns om dem i företagets register, och om konsumenten så önskar skall uppgifterna ändras eller raderas.
  3. Konsumenter har rätt att få veta om uppgifterna säljs eller på annat sätt delas med tredje part.

Personuppgifter skall inte sparas längre än nödvändigt. Huvudregeln säger att om en person inte varit aktiv i ett år skall alla personuppgifter om denna person raderas. Det finns dock ett undantag och andra lagar, såsom lagar om finansiell redovisning, som kan kräva något annat.

Om företaget som innehar personuppgifter misstänker eller bekräftar att deras uppgifter har blivit utsatta för ett framgångsrikt eller misslyckat försök till otillbörlig åtkomst, skall företaget omedelbart meddela den GDPR-ansvariga myndigheten i något EU-land och de personer som ingår i registret. Dessutom bör lämpliga åtgärder vidtas för att minimera skadorna.

aod.dating och GDPR

aod.dating följer GDPR för alla våra användare, även om de inte bor inom EU.

Den information aod.dating samlar in om dig är;

Informationen du anger vid registrering på våra webbsidor. Undantag är dina bankkortsuppgifter som inte går till oss utan till vår betalningsgateway.

Den insamlade informationen används för att bygga din profil på vår webbplats. Information som kan leda direkt till dig, såsom din e-postadress, Skype och liknande, kommer inte att visas i din profil, och vi uppmuntrar dig att inte avslöja sådan information till andra besökare på vår webbplats.

Dina aktiviteter när du besöker vår sida, såsom meddelanden du skickat, tagit emot och så vidare. Din aktivitetshistorik innehåller dina aktiviteter under de senaste 120 dagarna, äldre aktiviteter raderas, detta vidarebefordrar endast till dina aktiviteter. Dina uppgifter om dig själv sparas längre, se nedan.

Viss information om utrustningen du använder när du besöker vår webbplats. Detta inkluderar platsen för cookies på din dator. Vi använder denna information på två sätt. För det första för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. För det andra använder vi denna information i vårt system för att förhindra bedragare och hackare.

Vissa av de cookies vi använder kommer att förstöras omedelbart när du lämnar vår sida, andra finns kvar tills du tas bort från vårt register. Du kan själv stänga av användningen av cookies i din webbläsares inställningar, men du kan då få en sämre upplevelse av ditt besök på vår sida.

Du kan ändra det mesta av informationen vi har om dig genom din profil.

All information vi har om dig raderas efter att du har varit inaktiv, inte besökt vår sida, på sex månader (en viss tidsfördröjning kan uppstå på grund av arbetsbelastning). Om du vill avsluta prenumerationen tidigare, skicka ett mail till “unsubscribe@aod.dating”. Mailet skall skickas från den e-postadress du har registrerat hos oss och i ärende skall du ange din mailadress, användarnamn och lösenord för sidan. Eventuella utestående krediter kommer inte att återbetalas.

Om du vill veta vilken information vi har om dig i vårt register, skicka ett e-postmeddelande till “gdpr@aod.dating”. Mailet måste skickas från den e-postadress du har registrerat hos oss och innehålla din e-postadress, användarnamn och lösenord.

aod.dating och information till tredje part

  1. Aod.dating säljer aldrig din information till tredje part men vi kan komma att dela viss information om dig med tredje part i följande tre fall.

a) Dina bankkortsuppgifter går till vår betalningsportal och når oss aldrig.

b) Viss information lämnas till tredje part i de fall du köper eller tar emot fysiska varor eller tjänster som vi erbjuder via tredje part. Denna information krävs för att uppgiften skall kunna utföras. Det kan till exempel handla om ditt namn, adress och/eller telefonnummer.

c) Om vi på grund av misstanke om brottslig handläggning eller liknande är skyldiga att lämna uppgifter till myndigheter genom beslut.

Aod.dating och annonser samt länkar

På vår sida kan det finnas annonser och länkar till tredje part. Vi kommer inte att avslöja någon information om dig om du följer någon av dessa genom att klicka på dem och inte heller acceptera något som helst ansvar för innehållet på dessa sidor eller hur dessa webbplatser samlar in och behandlar din personliga information.

Hur skyddar vi dina uppgifter

Först gör vi manuella, mänskliga, tester varje dag. FSedanhar vi blockerat de länder som är kända för bedragare. Vi har två oberoende mjukvaror som skannar sidorna 24 timmar om dygnet, de försöker hitta bedragare och använder kända bedragartrick för att försöka logga in. Slutligen är dina känsliga uppgifter, såsom e-postadress, bankkonto och så vidare, visas av oss, och vi uppmanar dig att inte avslöja sådan personlig information för någon annan person.

Ändringar i GDPR

Eventuella ändringar i GDPR som påverkar aod.dating kommer att implementeras så snart som möjligt utan något meddelande förutom i detta uttalande. Gå därför tillbaka och kontrollera om det finns några ändringar då och då.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *