Saage aru kultuurist

Kui sa ei mõista kultuuri, ei mõista sa ka inimesi. Näiteks kui tähistate jõule, näitab see osa kultuurist, kuhu kuulute, ehkki mitte kogu.

Jah, meie suured pühad on osa meie kultuurist. Kultuur on oluline osa meie elust, sest see määratleb meid ühiskonnas ühtsena. Seega, kui soovite teist inimest mõista ja täielikku austust tagasi saada, peate mõistma ja austama ka tema kultuuri, isegi kui te seda ei hõlma.

Kultuuri ja õiguse erinevus


Kui kultuur on see, mis ühiskonda kujundab, siis seadus on reeglistik, mis näitab, kuidas selles ühiskonnas toimida. Kui me reegleid rikume, ilmutab ühiskond vastumeelsust või isegi karistab meid.

Kui kohtan inimest väljaspool tema kultuuri


Enamik inimesi kohandub kultuuriga, milles nad tegelikult elavad (st austavad kultuuri ja saavutavad teatud mõttes austuse selle ühiskonna vastu ja saavad sellest osa). Nad ei pruugi kõiki kultuure oma südamesse võtta, näiteks Lähis-Idast pärit inimene ei pruugi kunagi leppida sealiha söömisega, kuid teisest küljest pole karistust, kui keeldud seda söömast.

Kas on halba kultuuri


Ei, tegelikult mitte, aga on isme, mis koosnevad inimestest, mis võtavad osa ühiskonna reeglitest välja ja tõstavad selle kõrgemale tasemele, kui arvati. Need ismid koosnevad tavaliselt inimestest, kes on fanaatilised ühe või mõne kultuuri ülesehitava reegli suhtes. Sageli on nad ka selle reegli kontekstist välja võtnud ja tõstnud need millekski, milleks seda pole kunagi mainitud. Ismer, või kui soovite, siis fanatism ei ole hea kellelegi, isegi mitte neile, kes selle eest võitlevad, kuna see kahandab kogu kultuuri, sealhulgas nende oma. Ismer on olemas kõigis riikides ja kõigis kultuurides.

Kas ism on omamoodi protest valitseva kultuuri vastu


Jah, see on ja tavaliselt soosib see neid, kes sellega nõustuvad, ja surub maha neid, kes ei kiida heaks või isegi tapavad nad.

Kui õpid tundma kultuuri, mida su partner on või millest meeldib olla osa, saad ka sellelt inimeselt rohkem tähelepanu ja mõistad teda paremini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *